Technik Turystyki wiejskiej zajmuje się organizacją turystyki na obszarach wiejskich poprzez prowadzenie biura obsługi turystycznego
na wsi, ewentualnie własnego gospodarstwa agroturystycznego.
Prowadzi obsługę turystów, pomagając im w doborze oferty wypoczynkowej, w wyborze bazy noclegowej na wsi.
W przypadku prowadzenia własnego gospodarstwa rolno-turystycznego zajmuje się produkcją rolniczą, czyli uprawia ziemię (orze, sieje, zbiera plony) oraz organizuje czas wolny i wyżywienie dla gości wypoczywających w gospodarstwie.
Prowadząc własne biuro obsługi turystycznej na wsi zwykle pracuje 8 godzin dziennie. Natomiast zajmując się gospodarstwem rolnym
i agroturystyką w sezonie wczasowym ma nienormowany czas pracy, w tym pracuje w niedziele i święta obsługując gości.


Nasze zajęcia odbywają się również w terenie – wyjeżdżamy na wycieczki krajoznawcze, spacerujemy, zwiedzamy, bywamy na Targach Turystycznych. Kilkanaście Foto – Wspomnień:


Statystyki